Jak analyzujete NFT pomocí nástrojů a určujete jejich budoucnost?

Navzdory všeobecnému přesvědčení se technologie blockchain netýká pouze kryptoměn, ale mnoha dalších možností; NFT je jednou z nich. Tento rostoucí sektor se rychle stává jedním z největších trhů v odvětví blockchainu. S tím, jak trh s NFT neustále roste, roste i potřeba nástrojů pro NFT, protože stále více investorů se snaží najít další nejlepší nekryptoaktivum.


Ačkoli se výhody NFT staly zřejmými v posledních dvou letech, tento trh je mnohými považován za bublinu a investování do jeho prostoru může být pro nováčky zastrašující. Stejně jako skutečnost, že se vždy najdou podvodníci se zlými úmysly (stejně jako v jakémkoli jiném odvětví). Netřeba dodávat, že při obchodování s NFT je velmi důležité mít k dispozici správné nástroje pro přijímání investičních rozhodnutí. Začněme proto zkoumat nástroje pro analýzu NFT.

Ať už jste v oblasti NFT nováčkem, nebo již máte na trhu svou sbírku, nástroje pro analýzu NFT vám pomohou posoudit dostupnost a vzácnost konkrétních aktiv a poskytnou vám podrobnosti, kterými se budete řídit při své investiční strategii. Právě tím začneme v tomto článku.


Co je to NFT?

NFT (Non-Fungible Token) znamená nevyměnitelný token. Jsou to digitální aktiva nebo jsou popisovány jako typ digitálního certifikátu, který představuje širokou škálu nehmotných a hmotných objektů. Patří sem digitální umění, hudba, obrazy, virtuální nemovitosti, pohlednice, videa a další. Nelze je reprodukovat ani přirovnat k žádnému aktivu, které se jim podobá, a to z toho důvodu, že všechna aktiva typu non-interchangeable token jsou sama o sobě jedinečná.

Právě jedinečnost NFT vytváří jejich vzácnost, a tudíž zvyšuje jejich hodnotu. Když si koupíte NFT, přechází na vás vlastnictví, ačkoli tvůrce dostává licenční poplatky, kdykoli je jeho dílo prodáno. Na rozdíl od běžných kryptoměn, jako jsou bitcoin a ethereum, které jsou zastupitelné a zachovávají si svou standardní hodnotu i po směně, NFT nelze přímo směnit za jiné. Jejich vlastnictví lze snadno ověřit, čímž navždy odpadá potřeba ověřování třetí stranou.

Než se ponoříme do nástrojů pro analýzu NFT, podívejme se krátce na historii NFT.


Stručná historie NFT

Počátky NFT můžeme vysledovat až k barevným mincím, které byly vydány v blockchainu bitcoinu v letech 2012-2013. Tyto barevné mince představovaly reálná aktiva - umění nebo nemovitosti - a sloužily k prokázání vlastnictví těchto aktiv. V roce 2017 byly na blockchainu Ethereum amerického studia Larva Lab vydány dvěma lidmi jménem John Watkinson a Matt Hall mince Crypto Punks. Tím to neskončilo, v témže roce přilákal další jmenovaný projekt investici ve výši 12,5 milionu dolarů.

Po těchto událostech došlo v roce 2021 k náhlému růstu NFT, protože se o digitální umění a výhody s ním spojené zajímalo stále více lidí. Nejdražším NFT je projekt Beeple "Everydays: The First 5,000 Days", který se 11. března 2021 prodal v aukci za více než 69 milionů dolarů.

Trend NFT otevřel tvůrcům nové možnosti, protože jim umožňuje prodávat své umění po celém světě a ještě za ně dostávat honoráře. Dobrým příkladem je berlínská galerie Net Art, kde kupující mohli projevit své uznání tím, že podpořili umělce a galerii. Vyprávění NFT umožňuje lidem vytvořit trh s téměř čímkoli, co má dohledatelnou evidenci a je ověřena historie jejich vlastnictví.


Klíčové vlastnosti NFT:

Digitální aktivum: Představuje digitální sběratelské předměty, jako jsou obrazy, umělecká díla, hudba, nemovitosti, hry atd. s pravým certifikátem podpořeným technologií blockchain, který prokazuje vlastnictví.

Jedinečnost: NFT se vyznačuje jedinečností, která se projevuje v tom, že se jedná o tzv: Nelze jej zfalšovat.

Výměna: Můžete ji za úplatu prodat ostatním a jako platidlo použít kryptoměny.


Nejlepší nástroje pro analýzu NFT, na které si dejte pozor

Podle zprávy analytiků společnosti DappRader zaznamenal trh NFT ve třetím čtvrtletí roku 2021 objem obchodů ve výši 10,7 miliardy dolarů, což představuje 704% nárůst oproti předchozímu čtvrtletí, a síť Ethereum se na objemu obchodů s NFT podílela více než 77 %. Díky nástrojům pro analýzu NFT mohou nyní investoři rozpoznat jedinečná aktiva.

Vzhledem k množství dnes dostupných nástrojů NFT je můžete před přijetím investičního rozhodnutí vyhodnotit a zkontrolovat. S pomocí vhodných nástrojů můžete najít dobré NFT projekty, které budou mít v blízké budoucnosti velkou hodnotu.

V žádném konkrétním pořadí jsme pro vás sestavili několik nástrojů NFT, které vám pomohou při hledání nových projektů NFT, do nichž byste mohli investovat. Hrají důležitou roli při hloubkové kontrole, protože nesprávné údaje vás mohou dostat do podvodného projektu. Pomohou vám také identifikovat vzácnost u NFT, zdrojů zpráv a obchodních míst.


Icy.tools

Analytický nástroj icy tools je téměř jako Nansen. Platforma je primárně určena pro NFT a můžete si buď koupit týdenní průkaz, nebo si koupit NFT ICY Founders Club (který majitelům poskytuje doživotní přístup a lze jej prodat na OpenSea). Uživatelé zdarma mohou vidět, co dělají, ale abyste mohli využívat všechny funkce, musíte si je buď předplatit, nebo vlastnit NFT Founders Club.

Klub ICY NFT Founders Club má sbírku 1 700 členských karet, z nichž 1 649 pro kupující s předčasným přístupem jim dává doživotní přístup a 51 je vyhrazeno pro propagační akce a dárky v budoucnu. Jeho server Discord je cenným zdrojem informací pro lidi používající icytools a ti, kteří mají token, budou mít přístup ke kanálům Founders Clubu. Jakmile se k serveru připojíte s peněženkou obsahující členskou kartu, bude vám přístup udělen automaticky. Dalším důležitým detailem je, že server využívá Collab.land, pohodlný systém správy komunit pomocí tokenů, který je určen pro každého, kdo může vytvářet nástroje pro správu své komunity.


Rarity Tools

Rarity Tools je známý nástroj NFT pro tvůrce. Platforma Rarity.tools používá jedinečnou a zjednodušenou metodu řazení jednotlivých NFT, která umožňuje snadno určit, jak vzácný je konkrétní NFT.

Pro získání celkové vzácnosti NFT se skóre vzácnosti sečtou a určí se, která NFT bude mít nejvyšší hodnocení. Milovníci NFT mohou na platformě snadno porovnat relativní hodnotu různých NFT, což usnadňuje výměnu a obchodování s NFT. Mezi nejlepší projekty NFT pro nástroje rarity patří Mars Wars, CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, Hashmasks atd.

Rarity.tools lze navíc použít k ukládání NFT objektů ze stejné kolekce, sledování nových aktualizací a přidávání nových funkcí do platformy. Platforma má také funkci, která umožňuje třídit podle kategorií funkcí, což vám poskytne nový pohled na věci. Další jedinečné funkce, jako je estetika a kvalitativní směsi, mohou pomoci učinit NFT ještě cennější. Každopádně neinvestujte do NFT pouze kvůli jedinečným funkcím.


OpenSea

OpenSea je největší a nejznámější tržiště NFT, které založili Alex Atallah a Devin Finzer. Slouží k nákupu, prodeji a obchodování s NFT, digitálními aktivy, virtuálními sběratelskými předměty atd. Platforma přesahuje rámec sběratelských předmětů a stává se tržištěm pro digitální aktiva, jako jsou herní předměty, hudba, doménová jména a další.

OpenSea má snadno použitelné rozhraní, které nováčkům usnadňuje orientaci v platformě, vytváření NFT a obchodování. Jako největší platforma uvádí mnoho podvodných NFT a platforma doufá, že tento problém vyřeší nedávno zavedenými opatřeními. I když tato opatření mohou pomoci omezit podvodné nákupy NFT, oběti podvodných produktů stále nebudou moci získat svůj majetek zpět, protože tržiště je decentralizované. Před investicí do jakékoliv platformy NFT se proto ujistěte, že jste provedli náležitou prověrku.

Opensea je pro snadný přístup k dispozici na mobilních zařízeních a poskytuje také užitečný obsah, včetně tipů, jak se vyhnout podvodům a zůstat v decentralizované síti v bezpečí.


Nansen

Nansen je skvělý analytický nástroj, který slouží k analýze miliard datových bodů řetězce, značek peněženek a objektů souvisejících s kryptoměnami a poskytuje veškeré informace, které by si mohl každý investor do kryptoměn/NFT přát. Platforma má sekci věnovanou NFT, která slouží k porovnávání aktivity, portfolia a strategií.

Nansen používají seriózní obchodníci s NFT a nabízí nejkomplexnější analýzu trhu s NFT zaměřenou na jednotlivé peněženky s jedinečným porozuměním pohybům na trhu s NFT. Začínající sběratelé NFT budou považovat objem dat za ohromující, ale zkušení sběratelé/obchodníci s NFT najdou zajímavé množství užitečných informací na dosah ruky.


CryptoSlam

Platforma CryptoSlam je dalším analytickým nástrojem, který obchodníkům pomáhá při rozhodování o tom, do které kolekce by měli investovat. Díky zobrazení pozoruhodných údajů o prodeji NFT, včetně objemu prodeje, počtu transakcí, vlastníků a nadcházejících resetů NFT, mohou uživatelé učinit nejvhodnější investiční rozhodnutí. Jednou z nejpozoruhodnějších funkcí platformy je denní kolekce NFT, která je sledována podle objemu. Nejprodávanější kolekce lze zobrazit v různých časových rámcích: 24 hodin, 7 dní, 30 dní nebo po celou dobu.

Platforma zjednodušuje obchodníkům práci tím, že poskytuje jediný pohled na všechny nejprodávanější NFT za každý den a denně se mění podle toho, jak jsou zpracovávána data z OpenSea a desítek dalších platforem pro obchodování s NFT. Studium údajů o prodejích je pro obchodníky důležité, zejména pokud hodlají zjistit, zda nakupují na vrcholu či poklesu, nebo zda se kolekce nacházela v klesajícím či rostoucím trendu.


Obecné otázky, které je třeba si položit před investováním do NFT

Přestože při investování do projektu NFT je třeba zvážit několik faktorů, tyto otázky mohou být skvělým způsobem, jak pomoci určit spolehlivost projektu.

Kolik sbírkových předmětů NFT je k dispozici?

Na jakém trhu je NFT kótován?

Mají účet na Twitteru, Discordu, YouTube nebo jiných platformách NFT, kde nadšenci tráví svůj čas?

Má tvůrce nebo umělec nějakou komunitu, je silná a kde je lze najít?


Závěr

Hlavním důvodem, proč používat nástroje pro analýzu NFT, je pomoci omezit množství podvodů na hlavních obchodních platformách. Investování do NFT může být časově náročné, poněkud riskantní a téměř nemožné, pokud nestrávíte hodiny na platformách sociálních médií a obchodních platformách NFT a neprohlédnete si milion dostupných NFT.

Pomocí analytických nástrojů však lze provést přesný průzkum, který ušetří čas, úsilí i peníze. Také v závislosti na tom, co od NFT chcete, vám mohou analytické nástroje pomoci vybrat si z různých možností, přehlušit veškerý hluk a povyk většiny projektů na platformách sociálních médií a poskytnout pouze fakta a čísla, která vám pomohou orientovat se a činit investiční rozhodnutí.

Využili jste některý z těchto nástrojů? Nebo některý z dalších? Napište nám do komentářů.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

KOUPIT NFT